От х:

Днес в x:

Най-малко трима души са загинали при наводнения в Централна Турция

Най-малко трима души са загинали при наводнения в района на Централен Анадол, а екипите за издирване и спасяване продължават да търсят изчезнало тримесечно бебе, съобщи турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), цитирана от в. „Хюриет“.

Проливни дъждове причиниха наводнения в турския Черноморски регион, наводнявайки къщи и работни места също и във вътрешността на страната, най-вече в Невшехир и Аксарай.

В Невшехир безжизнените тела на двойка, за която е установено, че е била в автомобил, отнесен от наводнението, докато се е движел, са били открити на около 500 метра от автомобила им след близо три часа интензивна работа.

В Аксарай, освен щетите по къщите, работните места и магазините, проливният дъжд е причинил пропадане на пътища, което е оставило много жители блокирани в автомобилите им.

Екипите на АФАД и турската жандармерия успешно спасиха 14 души, блокирани в града, но по време на усилията за евакуация беше намерено безжизненото тяло на една жена. Местните власти съобщават и за пропадане на път в близост до бензиностанция в покрайнините на града.

Двойка, блокирана в автомобила си, успяла да се спаси, но тримесечната им дъщеря се изплъзнала от ръцете на 25-годишната си майка и била отнесена от водния поток.

Екипите на АФАД продължават да издирват изчезналото бебе, докато местните власти съобщиха, че родителите са в стабилно здравословно състояние.

Екип от 15 гмуркачи от южния окръг Анталия се присъединиха към усилията на АФАД и жандармерията. Ръководителят на АФАД Окай Мемиш посочи, че докато екипите са били в готовност за северните градове Самсун и Гиресун, засегнати от наводненията на 3 септември, допълнителни екипи са били спешно изпратени в Аксарай и Невшехир.

„Екип от 150 души извършва операции по евакуация и издирване в Аксарай“, заяви Мемиш по време на посещението си в засегнатия от наводненията град.

Той припомни, че турската държавна метеорологична служба е издала „оранжев код“ за Самсун, Северна Турция, на 4 септември, като потвърди, че екипите продължават операциите си в северния регион.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини