От х:

Днес в x:

11 °C

Подкупват полицейски шеф с 10 евро. Цигарената брои по 100 бона лихви на месец. Преглед на регионалния печат.

„Цигарената брои по 100 000 лева лихви на месец” съобщава от първа страница вестник „Новинар Юг”. За последните три месеца на миналата година, дружеството в ликвидация е платило 358 хиляди лева лихви по стари задължения. Това е три пъти повече от разходите за заплати на служители- 103 хиляди лева. За последното тримесечие на 2009-та, дружеството е продало материални активи за 1.676 млн лева, уточнява хала на Цигарената, вестника.

„Хванаха Бинев в незаконна сеч” Поредицата на „Новинар Юг” посветена на черноконевския бизнесмен Слави Бинев продължава. Служители на горското инспектирали на място гората, в която по сигнал на граждани, бизнесменът извършвал незаконна сеч. Заловен е камион с 14 кубика дървесина. Сечта е извършвана без разрешително, категоричен е шефът на горското Делчо Попов. Със случая е ангажирана и прокуратурата.

„В Узунджово подкараха Банго Васил от сутринта” друго заглавие от страница 1-ва. И още: „Взрив рани гард в Димитровград”. Неизправна газова бутилка взриви кола на охранителна фирма. Шофьорът и, решил да запали цигара и в този момент возилото гръмнало. Ранения засега е без опасност за живота.

Образователни и здравни новини от втора страница. „Зайчев ще издържа винарска паралелка” „Назначиха 100 главни учители без конкурс”, „От „Левски” искат 300 хиляди лева за стол” –става дума за димитровградското СОУ „ Васил Левски”. Водещата новина от страницата е „Димитровградската болница чака 5 млн лева за ремонт” Средствата щели да бъдат по оперативни програми за ремонт към програма „Регионално развитие”

Незаконната сеч, на страница 3-та плюс жалбата на касапина от Черноконево заради присъдата си. Ангел Митев се жали пред пловдивския апелативен съд за 18-те години затвор наложени му от хасковския. Интересното е че убиецът си признава че е намушкал жертвата си 33 пъти, до нейната смърт. Смята обаче че наказанието му е много тежко.

„Кризата оряза с 50% ипотечните кредити” заглавие над главата на вестник „Хасковска Марица”. В 30 процента от семействата със заеми за нов дом и двамата са безработни.

„Болницата в ревизия” Хасковския МБАЛ се ревизира от седмица от Държавен финансов контрол. Дълговете на лечебното заведение са над 6 млн.

„Бракониери изсякоха частна гора”-отново темата за Слави Бинев и инициираната от граждански сигнал проверка на Горско Стопанство в Хасково. Името на Бинев не е посочено в материала. Развръзка по случая няма-компетентните органи не са дали повече информация, уточнява вестникът.

„200 млн данъци платихме за 2009” Въпреки внушителната сума която е с десетки милиони повече от предходната година, бюджетът пак е на червено спрямо план-приема си.

„Подкупват полицейски шеф с 10 евро” водещо на страница трета. В случая има малка уловка.„Подкупват” в смисъл опит за подкупване с тази смешна сума, не че е станало, както може да си помислите. Полицейския шеф е началникът на граничен пункт „Капитан Петко Войвода” Димитър Андонов. Извършителят е криминално проявения Райчо Русев. Осъден е на пробационен период от 8 месеца. Тоест да се регистрира по местоживеене и три пъти седмично да се среща с пробационен служител, за да доказва че е в правия път.

„Махат царските закуски в училищата”-на цялата страница 4-та

Това бяха накратко темите от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
10 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
10 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
10 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
10 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
10 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
10 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
10 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
10 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
10 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
10 апр 2021
Последни новини