От х:

Днес в x:

Подкупват полицейски шеф с 10 евро. Цигарената брои по 100 бона лихви на месец. Преглед на регионалния печат.

„Цигарената брои по 100 000 лева лихви на месец” съобщава от първа страница вестник „Новинар Юг”. За последните три месеца на миналата година, дружеството в ликвидация е платило 358 хиляди лева лихви по стари задължения. Това е три пъти повече от разходите за заплати на служители- 103 хиляди лева. За последното тримесечие на 2009-та, дружеството е продало материални активи за 1.676 млн лева, уточнява хала на Цигарената, вестника.

„Хванаха Бинев в незаконна сеч” Поредицата на „Новинар Юг” посветена на черноконевския бизнесмен Слави Бинев продължава. Служители на горското инспектирали на място гората, в която по сигнал на граждани, бизнесменът извършвал незаконна сеч. Заловен е камион с 14 кубика дървесина. Сечта е извършвана без разрешително, категоричен е шефът на горското Делчо Попов. Със случая е ангажирана и прокуратурата.

„В Узунджово подкараха Банго Васил от сутринта” друго заглавие от страница 1-ва. И още: „Взрив рани гард в Димитровград”. Неизправна газова бутилка взриви кола на охранителна фирма. Шофьорът и, решил да запали цигара и в този момент возилото гръмнало. Ранения засега е без опасност за живота.

Образователни и здравни новини от втора страница. „Зайчев ще издържа винарска паралелка” „Назначиха 100 главни учители без конкурс”, „От „Левски” искат 300 хиляди лева за стол” –става дума за димитровградското СОУ „ Васил Левски”. Водещата новина от страницата е „Димитровградската болница чака 5 млн лева за ремонт” Средствата щели да бъдат по оперативни програми за ремонт към програма „Регионално развитие”

Незаконната сеч, на страница 3-та плюс жалбата на касапина от Черноконево заради присъдата си. Ангел Митев се жали пред пловдивския апелативен съд за 18-те години затвор наложени му от хасковския. Интересното е че убиецът си признава че е намушкал жертвата си 33 пъти, до нейната смърт. Смята обаче че наказанието му е много тежко.

„Кризата оряза с 50% ипотечните кредити” заглавие над главата на вестник „Хасковска Марица”. В 30 процента от семействата със заеми за нов дом и двамата са безработни.

„Болницата в ревизия” Хасковския МБАЛ се ревизира от седмица от Държавен финансов контрол. Дълговете на лечебното заведение са над 6 млн.

„Бракониери изсякоха частна гора”-отново темата за Слави Бинев и инициираната от граждански сигнал проверка на Горско Стопанство в Хасково. Името на Бинев не е посочено в материала. Развръзка по случая няма-компетентните органи не са дали повече информация, уточнява вестникът.

„200 млн данъци платихме за 2009” Въпреки внушителната сума която е с десетки милиони повече от предходната година, бюджетът пак е на червено спрямо план-приема си.

„Подкупват полицейски шеф с 10 евро” водещо на страница трета. В случая има малка уловка.„Подкупват” в смисъл опит за подкупване с тази смешна сума, не че е станало, както може да си помислите. Полицейския шеф е началникът на граничен пункт „Капитан Петко Войвода” Димитър Андонов. Извършителят е криминално проявения Райчо Русев. Осъден е на пробационен период от 8 месеца. Тоест да се регистрира по местоживеене и три пъти седмично да се среща с пробационен служител, за да доказва че е в правия път.

„Махат царските закуски в училищата”-на цялата страница 4-та

Това бяха накратко темите от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини