От х:

Днес в x:

Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите?

Днес е горещо, къде е най-близката сладоледена къща? Или най-близкият плаж или басейн? Вашият смартфон знае и може да ви покаже пътя до там. Но не забравяйте, че тези удобни устройства са също толкова податливи на топлината, колкото и ние.

Според немската асоциация на ИТ индустрията "Битком" (Bitkom) твърде дългото стоене под палещото слънце може да повреди чувствителните компоненти на смартфона като батерията и дисплея.

Възможните последствия включват намалена производителност, съкратен живот на устройството и загуба на данни в случай на внезапно изключване.

Ако телефонът ви е горещ в ръката ви или покаже съобщение за грешка, време е да го охладите. За щастие има няколко неща, които можете да направите, за да предотвратите прегряването на телефона си, когато времето е горещо.

Игрите и приложенията за социални медии с интензивно използване на графики, услугите за местоположение, както и стриймингът или заснемането на видеоклипове могат да натоварят допълнително устройството, така че е най-добре да ги избягвате.

Консумирането на енергия и генерирането на топлина могат да бъдат намалени чрез включване на самолетен режим.

Някои защитни протектори също могат да допринесат за проблема, ако не позволяват на топлината да се разсейва правилно. В този случай те трябва да бъдат временно премахнати.

Смартфоните е най-добре да се държат на стайна температура, така че никога недейте да ги оставяте на таблото на колата или върху плажна кърпа под парещото слънце.

Джобът на панталона също не е добра опция за съхранение на телефона, защото по този начин ще бъде допълнително изложен на топлината от тялото. При слънчево време е най-добре телефонът да се държи в чанта или да бъде покрит с кърпа.

Зареждайте телефона си, само когато е хладен. Особено при бързо зареждане, устройството генерира много топлина от само себе си, което означава, че вече горещото устройство е подложено на още повече напрежение.

Ако телефонът ви вече е горещ, може да помогне, ако затворите приложенията и го оставите на сянка. Но не си и помисляйте да поставите устройството в хладилник или фризер.

Студът може да повреди телефона, а внезапният спад на температурата може да доведе до образуване на конденз вътре в устройството.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини