От х:

Днес в x:

Каква е средната скорост за бързо зареждане на смартфони

Технологията вече е неизменна част от модерните смартфони. Само за няколко години системите за бързо зареждане претърпяха впечатляваща еволюция. Дори и бюджетните предложения на някои производители се възползват от тази иновация. Всяка компания има различен подход към използването на технологията в смартфоните от различните ценови класове.

Любопитно проучване на Counterpoint Research разкрива, че все повече устройства с Android работят с технологията. Конкретните данни показват, че над 80% от смартфоните през първото тримесечие имат функция за бързо зареждане. Всъщност това е увеличение с 6% спрямо предходната година, но положителните трендове започнаха още през 2018 г.

Средната скорост за бързо зареждане на смартфоните достига до 34W през първото тримесечие на 2023. За сравнение година по-рано тази стойност е около 30W, докато през първото тримесечие на 2018 г. е едва 18W, информира GizmoChina. Потребителите проявяват все по-голям интерес към Fast Charge, което допълнително допринася за развитието на технологията.

Смартфоните с 30W или по-голям капацитет могат да се заредят напълно за около час. Неслучайно все повече компании промотират тази функция на своите смартфони. Това важи в най-голяма степен за китайски производители, като Xiaomi и Realme, които вече демонстрираха системи за 200W зареждане на смартфони.

Най-големите брандове като Samsung и Apple се фокусират повече върху безопасността на батерията и цялостната производителност, а не толкова на скоростта на зареждане.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини