От х:

Днес в x:

Устройството, което може да замени смартфоните

Със съобщение, че е време смартфоните да бъдат заменени, технологичният стартъп Humane представи AI Pin - високотехнологично носимо устройство с изкуствен интелект, за което слушаме от година насам.

AI Pin представлява квадратно устройство и магнитно прикрепяща се батерия, като идеята е, че джаджата може да проектира светлинен интерфейс директно на дланта на потребителя.

С AI Pin можем да правим снимки, да пращаме съобщения, да правим обаждания и да разговаряме с виртуален асистент, подобен на ChatGPT.

Ексклузивните функции на AI Pin са концентрирани в извитата горна част на устройството.

Тази зона побира 13-мегапикселова ултраширока камера, детектори за светлина и дълбочина, и лазерен проектор.

Дисплеят с лазерно мастило на AI Pin е създаден да следва движенията на дланта, превръщайки ръката в платно за текст, графики и други елементи.

Лазерният проектор работи на разстояние от 20 до 40 см.

Позициониран на върха на AI Pin е Trust Light, предназначен да информира нас и хората наблизо, когато устройството работи.

Тази светлина може да преминава между пет цвята, показвайки различни задачи, които AI Pin изпълнява.

Например зелената светлина означава заснемане на снимка, розовата показва телефонен разговор в ход, оранжевата сигнализира за активиран микрофон, а бялата индикира активно сканиране.

Основната функция на Pin е да установява връзки с AI модели чрез софтуер, наречен AI Mic, който много ефективно разпознава контекста на това, което му казваме, или това, което се случва около нас, и зарежда подходящи AI модели.

Една от забележителните характеристики на AI Pin е способността му да превежда в реално време.

Според Humane AI Pin автоматично открива какъв език се говори около нас и след това превежда думите ни на местния диалект, така че да можем да общуваме с лекота.

За да отговори на запитвания, AI Pin използва вграден високоговорител, наречен Personic Speaker.

Той създава персонално оптимизиран балон от звук на фиксирано разстояние, независимо от интензитета на звука, така че само ние да чуваме какво казва машинката.

AI Pin разполага и с тъчпад, проектиран да разпознава различни движения и жестове.

Освен това можете да взаимодействате с AI изживявания, като използвате тъчпада на AI Pin, изработен от Corning Gorilla Glass Victus и проектиран да разбира набор от жестове с пръсти.

AI Pin включва eSIM за клетъчни данни и поддържа Wi-Fi, Bluetooth и GPS.

Очаква се доставките на устройството да започнат в началото на 2024 г., а цената му ще е 699 долара.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини