От х:

Днес в x:

Горещата вълна в Италия достига връхната си точка

Италианските власти предупредиха за опасни горещини, тъй като се очаква горещата вълна, която минава през страната, да стигне връхната си точка и ще бъдат засегнати градовете както в северните, така и в южните части на страната, предаде ДПА, като се позова на метеоролози.

В Болоня и Флоренция, както и в други южни райони, температурите ще достигнат 40 градуса или повече, заяви метеорологът Антонио Сано, като се позова на данни от сайта ilmeteo.it.

Министерството на здравеопазването издаде предупреждение за горещини от най-висока степен за 23 големи града, като областите Пулия, Базиликата, Калабрия, Сардиния и Сицилия ще бъдат най-засегнати. Във вътрешните части на островите Сардиния и Сицилия температурите могат да достигнат 45-46 градуса. Очакват се по-високи температури и в Рим.

Горещото време е особено опасно за възрастните хора, децата и хората в лошо здравословно състояние. В Рим 28 здравни центъра са отворени и предоставят места за разхлаждане и вода.

Жегите поставят пред изпитание и болниците, тъй като отделенията за спешна помощ са пълни. На национално равнище лекарите отчитат увеличение от 20% на сигналите за спешна помощ, съобщи в. "Република".

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Видеа по темата

Последни новини