От х:

Днес в x:

Изтича срокът за регистрация на предплатените SIM карти

Само след броени часове изтича срокът, в който трябва да бъдат регистрирани предплатените карти. Това условие влезе в сила, когато държавата забрани в закон продажбата и употребата на анонимни карти. Целта - да се улесни работата на МВР в борбата с престъпността, съобщава бТВ.

Ако имате предплатена SIM карта, но не сте я регистрирал, трябва да знаете, че още в първия работен ден на годината функциите й ще бъдат ограничени.

"На 4 януари операторът ще ограничи всички изходящи обаждания и sms-и на всички абонати, които са пропуснали да се регистрират в срок. В случай, че не го направят, на 1 февруари ще бъдат ограничени и входящите им обаждания и sms-и", обясни Мария Гомеш, ръководител секция „Потребителски търговски марки”. 


Според Никола Кирилов, наистина може да се очаква да намалеят престъпленията, които до сега са извършвани под прикритието на анонимни SIM карти- телефонните измами например, от които е пострадало и неговото семейство.

"Звъннаха на баба ми и й казали, че дъщерите й катастрофирали. А тя има само една дъщеря -обадила й се и видяла, че е добре", разказва Никола Кирилов. 

Заради дадения, по закон, кратък срок, операторите отчитат, че са се регистрирали много под половината от клиентите им, които вече са платили предварително и има опасност милиони мобилни номера да станат невалидни след Нова година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини