От х:

Днес в x:

Бившият командир на полка Азов: Вече сме в самия Бахмут

По направление Бахмут, както по фланговете, така и в самия град, се водят денонощни сражения, заяви бившият командир на Азов, майорът от ВСУ Максим Жорин.

Генералният щаб, от своя страна, посочи успехи в покрайнините на града в последните си информации от фронта.

"Докато преди украинските сили държаха отбраната, сега нашата страна води предимно настъпателни боеве", сподели Жорин.

Под натиска на ВСУ руснаците са принудени да напускат позициите си и да отстъпват почти ежедневно, допълни военният. Според него има определен положителен резултат и за вчерашния ден.

"Украинските сили сега се придвижват, за да контролират всички необходими височини по фланговете на Бахмут. Който владее височините, има по-големи възможности за нанасяне на удари, контролира оперативното пространство около тях. И тогава това е плацдарм за по-нататъшно напредване, тактическо обкръжаване на града, а след това и за освобождаването му", каза боецът.

Сутринта Генералният щаб докладва за успехите на ВСУ по фланговете край Бахмут и за укрепването на постигнатите позиции. По-специално се говори за частични успехи по направлението Равнопол-Володино.

Както отбеляза Валерий Залужний, върховен главнокомандващ на ВСУ, защитниците са иззели стратегическата инициатива в направление Бахмут и провеждат настъпление с широк фронт.

Едновременно с това противникът изтегля резервите си там и се придържа към Бахмут с всички сили. Известно е, че Русия е прехвърлила на Бахмутското направление въздушнодесантен полк от фронта при Лиман.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини