От х:

Днес в x:

Въдичари в надпревара с шарани след земетресението на турнира по спортен риболов край Горски извор

    23 отбора с по трима състезатели показват майсторски умения за улов на шарани в турнира по спортен риболов, който се провежда на язовир „Прогрес“ в землището на село Горски извор. Състезанието е 72-часово и продължава до неделя. Провежда се по правилника на F.I.P.S-Международната федерация по спортен риболов в сладки води. В състезание от този тип могат да участват. Организатор е клубът „Корморан“ от Хасково. Тимовете с най-сериозно представителство са от Хасково, Свиленград, Пловдив, Смолян и Перник. Според регламента захранките за улова  се правят само в светлата част на денонощието.

    Всеки отбор разполага с по четири въдици. Уловът се тегли всяка сутрин и всяка вечер в 7 и 19 часа, като рибоците след това се пускат отново в язовира, обясни главният съдия на турнира Румен Анков. Тази сутрин е уловен и най-големият до момента шаран, който на кантара е заковал 10 килограма.

    След земетресението в сряда обаче слуката е по-трудна. Едва днес рибите са по-спокойни и стават активни, поясни Иван Гешев от клуба организатор на турнира.

    Общият награден фонд на надпреварата е близо 10 хил.лв. Парични награди ще получат и риболовците на трите най-големи риби, както и за най-голяма шаран изваден от водата на язовира. За добри постижения има подготвени и много награди от спонсори на турнира.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини