От х:

Днес в x:

Разширяват централния гробищен парк в Хасково с 91 дка

Изображение 1 от 4

    С 91 дка ще бъде разширен централният гробищен парк край улица „Пловдивска“ в Хасково. Това реши Общинският съвет в областния град на днешното си заседание, което протече необичайно бързо – в рамките на около 20 минути.

    Предложението за разширяването е на кмета на община Хасково Станислав Дечев. Градоначалникът бе предложил Община Хасково да придобие безвъзмездно имота, който сега е със статут на частна държавна собственост. Това се налага във връзка с възникнала неотложна необходимост от разширяване на гробищния парк, става ясно от докладна записката. Така от кметството са направили задълбочени проучвания и са преценили, че единствена възможност за разширяване на съществуващия гробищен парк е именно въпросният терен в местността „Кара ямач“.

    С днешното си решение общинските съветници приеха да се допълни Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост през 2023 г. То беше прието с гласовете на 31 от местните парламентаристи, без против и един въздържал се.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Gh
      ghj
      12 -7
      10:19, 26 май 2023
      Алчни типове, ако има чалъм и от умрелите ще откраднат ...
    • 2
      11
      111Ф
      5 -1
      22:02, 26 май 2023
      Големите разширения на централните гробища в Хасково започнаха в началото на новия 21-ви век.От тогава са разширявани над четири или пет пъти,и още ще бъдат разширявани,това няма да е за последно,защото от тридесет и три години в България живеем криво разбран демократичен (демоничен) живот.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини