От х:

Днес в x:

Силни земетресения разлюляха Земята през последните 24 часа

Земетресение с магнитуд 5,00 е станало днес в северозападен Китай, съобщава агенция Синхуа. Трусовете са били в провинция Цинхай. Съобщения за разрушения и жертви все още няма. Това е второто за денонощието разлюляване на земята. Рано сутринта трус със сила 4,7 е разлюляло провинция Цзилин, североизточен Китай, предаде КРОСС. 

От май 2008 година Китай непрекъснато е люлян от земни трусове. Най-силното за последните 30 години земетресение с магнитуд 8,00 стана на 12 май в провинция Съчуан, югозападната част на страната. Според официалните данни тогава са изчезнали 87,15 хиляди човека, 374 хиляди са били ранени, милиони останаха без покрив. 

При земетресението в Малави са загинали трима човека, още двеста са били ранени. Трусът е срутил няколко сгради, 270-те хиляди жители на Малави са били принудени да напуснат домовете страхувайки се от втори трус. 

Още две мощни земетресения разлюляха вчера Африка. Отначало трус със сила 6,2 е разлюлял Танзания, след това земята се е е разтресла със сила 6,00 .

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини