От х:

Днес в x:

Радев освободи служебния външен министър и назначи нов

Служебният министър на външните работи Николай Милков е освободен от длъжност с указ на президента Румен Радев, обнародван в Държавен вестник.

Със свое решение от 31 март т.г. служебното правителство предложи на държавния глава да издаде указ, с който да назначи Николай Милков за постоянен представител на България в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), със седалище в Брюксел, Белгия.

Милков ще заеме поста след указ на президента Румен Радев, издаден на 27 април

В края на април Николай Милков заяви готовност да замине като представител на страната ни в НАТО в рамките на седмица, след като президентът вземе решение за това. 

Със същия указ на поста служебен външен министър е назначен Иван Илиев Кондов.

От 2021 г. Кондов заема поста на постоянен секретар на Министерството на външните работи (МВнР), се посочва на сайта на ведомството.

През 1994 г. Кондов завършва "Международни отношения" в Университет за национално и световно стопанство в София. Постъпва на работа на МВнР през 1995 г. и до 1998 г. е експерт в дирекция "Европейски страни".

От 1998 до 2001 г. е аташе по политически въпроси и пресата в посолството на Република България в Лондон, Обединеното кралство. 

От 2001 до 2003 г. Иван Кондов е главен експерт в дирекция "НАТО". След това, до 2007 г., е първи секретар в Постоянната делегация на България към НАТО в Брюксел, Белгия. 

В периода 2007-2009 г. Кондов е директор на дирекция "Държавен протокол" в МВнР. 

От 2009 до 2012 г. е постоянен представител на България в Организацията по прехрана и земеделие към ООН (ФАО) в Рим, Италия.

В периода 2012 – 2016 г. Иван Кондов е директор на дирекция "Протокол" в Администрацията на президента на Република България. 

От 2017 до 2021 г. Кондов заема поста на извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания.

Владее испански, английски, френски и италиански, ползва руски и португалски. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини