От х:

Днес в x:

Втори ден депутатите не успяха да приемат правилника за работа на Народното събрание

Втори ден депутатите не успяха да приемат Правилник за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС) поради изтичане на пленарното време. 

С приетите текстове, когато член на Министерския съвет е избрал да говори по определена тема пред Народното събрание, всяка парламентарна група ще има право, освен на становище, както досега, и да зададе по един въпрос по темата. Този въпрос, както и отговорът му, може да е с продължителност до две минути. Промените бяха предложени от Петър Петров („Възраждане“).

Депутатите решиха, че за откритите заседания на постоянните и временните комисии на НС съответната комисия води съкратен протокол, в който се отбелязва дневният ред на заседанието и всички взети решения, както и аудио и/или аудио-визуален запис. Протоколът се подписва от председателя на комисията и от водещия протокола и заедно с аудио и/или аудио-визуалния запис се публикуват на сайта на комисията на интернет страницата на НС най-късно на следващия ден след заседанието.

В петдневен срок от заседанието на комисията, чрез транскрибиране на аудио и/или аудио-визуалния запис в текст, служебно се изработва пълен протокол от заседанието, който се предоставя на председателя на комисията за съгласуване и корекции. Протоколът се подписва от председателя на комисията и от изработилия протокола и се публикува на сайта на комисията на интернет страницата на НС най-късно седем дни след заседанието. Протоколите от обсъждането на законопроекти се публикуват на сайта на комисията на интернет страницата на НС не по-късно от 72 часа преди разглеждането на доклада в пленарна зала, освен ако комисията реши друго.

За закритите заседания на постоянните и временните комисии на НС се води стенографски протокол. Протоколите от закритите заседания на парламентарните комисии са със специален режим на съхранение, отчет и достъп съгласно изискванията на Закона за защита на класифицирана информация или друг нормативен акт.

Досега за заседанията на постоянните и временните комисии на НС се водеше подробен протокол, както и аудио-визуален запис, а при обсъждане на законопроекти и други актове на НС - стенографски протокол, както и аудио-визуален запис.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини