От х:

Днес в x:

Мобилни полицейски екипи посетиха малки населени места в община Трън

Мобилни екипи от Областната дирекция на МВР в Перник извършиха редица посещения в крайграничната община – Трън през този месец, съобщиха от пресцентъра на институцията.

В някои от инспекциите е участвал и директорът на ОД на МВР старши комисар Павел Млеканов. Срещите се осъществиха по предварително обявен график с цел превенция на битовата престъпност в малките населени месата.

Днес са посетени още три села в общината - Ездимирци, Банкя и Врабча. Кметовете и жителите им на населените места са поставили въпроси от битов характер. Сред тях липсата на транспорт и зареждане с хранителни продукти, влошена пътна инфраструктура, липса на обществен транспорт.

От ОД на МВР информират, че в рамките на април са проведени срещи с населението и кметовете на селата Велиново, Милкьовци, Глоговица, Мракетинци, Филиповци, Бутроинци, Неделково, Лялинци и Парамун. Там също проблемите са сходни. Изнесените проблеми не са от компетентността на МВР. Полицията обаче ще съдейства, като ги постави пред съответните институции.  

От полицията уточняват, че всички местни управници разполагат с директна телефонна връзка с полицейския инспектор, който обслужва района, а също и с дежурната на районното управление. Превантивно се подават сигнали, които спомагат за добър обществен ред и сигурност на населението.

Припомняме, че през март в региона се извърши акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В операцията се включиха екипи на различни подразделения на полицията: „Криминална“, „Икономическа“ и „Охранителна“, както и представители на дирекция „Жандармерия“. В хода ѝ бяха заловени десет души. Образувани бяха още три бързи и две досъдебни производства.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини