От х:

Днес в x:

Служебното правителство удължи програмата за подпомагане на украинците

Служебното правителство удължи до 30 юни т.г. действието на Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България, съобщиха от пресслужбата на Министерският съвет. Програмата ще продължи действието запазвайки досегашните условия. 

С друго свое решение, взето на днешното правителствено заседание, кабинетът въвежда допълнителна мярка за ефективен контрол при администрирането на помощта по линия на програмата за лица, търсещи временна закрила в България вследствие на войната в Украйна.  

Във връзка с финализиране на разплащанията по програмата и с оглед коректното верифициране на окончателните дължими суми към участниците, се въвежда допълнителна мярка за ефективен контрол при администрирането на хуманитарната помощ, а именно представяне на попълнена декларация за съответствие по образец, уточняват от правителствената информационна служба. 

Декларацията се предоставя от законния представител на лицето, извършващо дейност в обекта, при поискване от администратора на помощта – Министерството на туризма. Същата се подписва с квалифициран електронен подпис и се подава чрез Системата за сигурно електронно връчване.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини