От х:

Днес в x:

Болницата в Димитровград поднови голяма част от легловата си база

Изображение 1 от 4

    МБАЛ "Св.Екатерина" получи 50 чисто нови болнични легла по проект „Интелигентна медицина”. С новата придобивка е напълно обновена легловата база на нервно и вътрешно отделения. Леглата са с повдигане в горната и долната част, с матраци вместо пружини, каквито бях досегашните 40-годишни легла. Други плюсове на новото оборудване е, че самите легла са по-широки, поради което и в болнични стаи вече се настаняват по 2-ма, а не по 3-ма души, което дава допълнителен комфорт на пациентите. Новата придобивка бе представена пред медиите от кмета Иво Димов и директора на болницата, д-р Алдин Карагьозов.

    "За последната една година общинската ни болница показва завидни финансови резултати и обновяване. От болница със задължения и пред фалит преди дванадесет години, сега за първи път МБАЛ "Св.Екатерина" отчита печалба в размер на 45 000лв. за 2022г. И не само това - за миналата година са разходвани 60 000 kWh електроенергия по-малко. Всичко това е в резултат на добри управленски решения, които д-р Карагьозов показва.", каза Димов пред журналисти.

    Управителят на болницата д-р Карагьозов подчерта, че тези резултати са възможни, благодарение на съвместната работа между общината и общинското болнично заведение.


    "Наред с модернизацията на болницата и подобряване на инфраструктурата, имаме и привлечени нови млади специализанти - пулмолог, невролог и очни болести. Привлекли сме и две новозавършили медицински сестри и една акушерка, с което увеличаваме и сестринския персонал. Това са млади хора, с желание за работа. На договори към болницата сме привлекли да работят и двама от най-добрите ортопеди в областта - д-р Генов и д-р Петров. С всичко това се стремим да подобрим качеството на обслужване на пациентите.", сподели управителят на общинската болница, д-р Алдин Карагьозов.

    С цел удобство на пациентите и оптимизацията на работа е подобрена значително и организацията при приема на болен. Нова регистратура поема пациентите още на входа, от където те са обслужвани и транспортирани до отделенията. На място ще се извършват и вземанията на кръв, които се обработват в болничната лаборатория. Лабораторията също е модернизирана с нова апаратура и оборудване по проекта Смарт Мед.  
    Напълно обновено е и прилежащото дворно пространството на болницата с обособени тридесет и девет парко места и девет за инвалиди. От южната страна, където е централният вход, е направен нов паркинг за удобство на пациентите и са изградени две нови рампи за транспортиране на болнични легла и удобство на болни със специални изисквания и приемане на спешни пациенти. Рампите са със система с датчик против замръзване. Цялото пространство е облагородено с нови тротоари, пейки и кошчета.

    Все още не е решен проблемът с безконтролното паркиране на територията на болничното заведение. Към момента, въпреки че има табела за забрана на достъпа на частни автомобили, почти никой не се съобразява с нея, по думите на д-р Карагьозов. Според директора на болницата, ще трябва да бъдат предприети действие в това отношение, поради факта, че се е случвало да бъдат блокирани дори линейките на ЦСМП, както и зареждането на инсталацията за кислород. Все още няма категорично решение как да бъде регулирано движението на територията на болницата, така че да има достъп и за пациенти, и за служители, но се работи по този проблем.

    Повече гледайте във видео материала:

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини