От х:

Днес в x:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават

Представители на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) коментираха в ефира на bTV пред сградата на Народното събрание, че са разговаряли за законодателната рамка.

Обсъжданията са само за това каква е законодателната програма на тази сесия на парламента, така че напреднахме, заяви Николай Денков от ПП-ДБ. Той уточни, че са обсъдили списъка от законопроекти, които ще поставят за обсъждане. Няма някакви изненади, каза още Денков.

Той добави, че в този формат не обсъждат дали ще има правителство, какво ще бъде, "това не е наша работа". 

Основните теми, които обсъждаме, са законодателната рамка и ангажиментите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, Шенген, коментира Росен Желязков от ГЕРБ-СДС. Той добави, че това са отправните точни, защото са съществените политики, на които разчитаме през следващите няколко години като финансиране, стабилизация и политическа посока в нашето общо разбиране за членстовото ни в ЕС и НАТО.

Попитан дали в сряда ще има яснота кой ще е председател на Народното събрание, Желязков каза, че тази тема не се обсъжда в момента.

„Опитваме се да направим така, че да има работещо Народно събрание. Знаете, че това зависи от мандатоносителя все пак. Разговаряме за Шенген, еврозоната, правосъдната реформа, КПКОНПИ. Разговорите продължават, виждате, не става за един ден”, заяви Лена Бориславова от ПП в кулоарите на парламента, цитирана от БНТ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини