От х:

Днес в x:

Възможно ли е стабилно мнозинство в 49-ия парламент?

Коментар на Харалан Александров, Георги Киряков, Христина Христова и Асен Агов

Рекордно дългото първо заседание на 49-ото Народно събрание ще продължи в сряда. Вчера работни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ разговаряха в парламента. И двете формации бяха категорични, че преговори за съставяне на правителство не е имало, но ще постигнат ли консенсус относно избора на председател на парламента?

Според Харалан Александров преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма да доведат до  съставяне на кабинет. „Опит да се демонстрира смирение, което отсъства”, така той описа преговорите между първите две коалиции.

„Продължаваме промяната и Демократична България разбраха, че с революционното знаме, с което вървят вече две години, няма да се получи. Тази революция е в полза на „Възраждане””, коментира политологът Георги Киряков.

„Непрекъснато ни се насажда твърдението, че сме изморени от толкова много избори”, заяви журналистът Асен Агов. По думите му не трябва да се плашим от избори, а от гражданска война.

„Липсва отговорност и смирение”, категорична е Христина Христова, бивш министър на труда и социалната политика. По думите ѝ пред партиите стоят важни въпроси, които търсят решение.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини