От х:

Днес в x:

Изложба на мартеници от Националния конкурс "Пижо и Пендо" представят в Перник

Днес в Общинския младежки дом в Перник ще бъде открита изложба-базар с изработените мартеници от тазгодишния национален конкурс "Пижо и Пенда". Това съобщиха организаторите от сдружение "Дай, бабо, огънче" и Народно читалище "П. К. Яворов 1926 г." в пернишкото село Мещица.

Всеки от посетителите на изложбата ще има възможност да си закупи мартеница, а крайната събрана сума от продажбата ще отиде в подкрепа на талантливи български деца.

В националния конкурс за мартеници "Пижо и Пенда" тази година са участвали 130 детски градини, читалища, клубове и творчески ателиета от цялата страна. Броят на индивидуалните участници пък достига петдесет. Сред тях са и деца от българското съботно училище "Звънче" във Великобритания.

Конкурсът за мартеници е за изработка на най-голяма и най-дълга мартеница, пано и обемна кукла, като произведенията в него се оценяват по художествена стойност, достоверност и оригиналност.

Част от изработените през тази година мартеници от участниците са дарени и за друга благотворителна кампания - в подкрепа на 5-годишно дете с церебрална парализа.

Мартеници от предишни издания на надпреварата са дарени на много училища, читалища и детски градини.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени след изложбата.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини