От х:

Днес в x:

Утре ще се проведат консултациите за състава на секционните избирателните комисии в община Трън

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова насрочи консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за парламентарните избори на 2 април, съобщиха от общинската администрация.

Покани за участие в консултациите са изпратени до парламентарно представените партии и коалиции от партии в 48-ото Народно събрание - КП „ГЕРБ-СДС“, КП „Продължаваме Промяната“", ПП „ДПС“, ПП „Възраждане“, КП „БСП за България“, КП „Демократична България - обединение“ и КП „Български възход“.

Консултации ще се състоят утре от 10:00 ч. в заседателната зала на общинската администрация. Поканата към политическите формации е отправена чрез официалния сайт на общината.

По време на консултациите партиите са длъжни да представят писмено предложение за състава на СИК, заверено от партията копие за актуално правно състояние, както и списък на резервните членове, които да заместят предложените лица, когато правомощията на член на СИК се прекратят предсрочно или когато член на СИК не се яви в изборния ден. В случай че в консултациите участват упълномощени лица, те трябва да представят и пълномощно, подписано от представляващите партията и коалицията.

Със свое решение от 17 февруари Районната избирателна комисия в Перник определи квотното разпределение за състава и ръководството на СИК на територията на община Трън. Общият брой на представителите в СИК на изборите на 2 април ще бъде 160. Шестдесет и шест души ще оглавяват председателските, заместник-председателските и секретарските ръководни длъжности в изборните комисии на общинско ниво, а 94 ще бъдат членовете на СИК.

Броят на СИК в Трън и Трънско на предстоящите избори в началото на април ще бъде 21. В рамките на консултациите ще се преговаря и за разкриването на една подвижна секционна избирателна комисия със седалище в Трън.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини