От х:

Днес в x:

Поне 18 мигранти се задушиха в тайници на камион близо до София

Товарният автомобил, който превозвал 40 мигранти, е открит изоставен в землището на софийското село Локорско, съобщиха от МВР. Сигналът е подаден около 14:15 часа. Няма данни за пътен инцидент.

Според данните на МВР към момента 18 души са починали, след като са се задушили в тайници на камион, превозващ дървен материал.

Изпратени са линейки и няколко патрулни автомобила на полицията, както и служители от столичната аварийна служба.  

На място е установена смъртта на 18 души, други 14 са транспортирани в столични болници. Пет екипа на Спешна помощ са ангажирани с извозването на пострадалите. 

Двама души са настанени в реанимацията на “Света Анна”, двама в реанимацията на “Пирогов” и шест в реанимацията на ВМА. Двама в по-леко състояние са настанени в токсикологията на ВМА и един в токсикологията на “Пирогов”, съобщи служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев по NOVA. 

Тримата настанени в "Пирогов" не са с пряка заплаха за живота им, но са в сравнително тежко състояние. Единият беше с психомоторна възбуда, с много наранявания по краката, с тахикардия, в момента е на успокоителни. Другият беше с дихателна недостатъчност, която е овладяна за момента, каза Меджидиев.

По думите му причините за тежкото състояние на мигрантите са комплексни. "Веднъж е имало недостиг на кислород, премръзнали са, мокри, не са се хранили няколко дни, имат наранявания по тялото", уточни той.

Събрани са допълнителни екипи, тъй като се очаква да бъдат докарани още хора. На място има още 23 души, които ще бъдат настанени в лечебни заведения. В готовност са и болниците "Лозенец" и ИСУЛ.

От УВМБАЛ "Св. Анна" уточниха, че единият от пациентите, приети при тях е на видима възраст около 15 години, а другият на около 20. И двамата са били премръзнали и силно обезводнени. 

Няма данни сред мигрантите да е имало деца.

Предприети са оперативно-издирвателни действия за установяване на водачите, които по данни на чужденците са избягали. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини