От х:

Днес в x:

От РИК-Хасково се надяват бюлетините да се отчитат с два протокола

Изображение 1 от 4

    Отчитането на бюлетините от вота за Народно събрание на 2-ри април с два отделни протокола за машинното и за хартиеното гласуване би било най-удачният вариант. Мнението изказа по време на техническата среща в Областна администрация между институциите председателят на Районната избирателна комисия Добромир Якимов. По темата с протоколите все още няма решение на ЦИК.

    Поради сложността на броенето и отчитането на смесеното гласуване на предстоящия вот, от РИК обявиха, че ще направят специално обучение за членовете на комисиите, за да се сведат последващите грешки до минимум.

    Въпреки натрупания опит и добрата техническа обезпеченост, от Информационно обслужване все още не могат да обяснят как ще протече видеонаблюдението, за което народните представилите решиха да бъде разположено във всяка секция, като една от гаранциите за прозрачност на вота. Чакат се все още уточнение по техническото решение за камерите.

    Относно епидемиологичната обстановка шефката на Регионалната здравна инспекция Станимира Тананова посъветва хората да използват маски и дезинфектанти докато гласуват. Особено препоръчителни са тези мерки за членовете на секционните комисии, които през целия ден са в контакт с различни хора в затворено помещение. Освен това д-р Тананова препоръча на членовете на комисиите и да актуализират имунизационния си статус срещу Ковид-19.

    Предварителните избирателни списъци вече са раздадени по общини. Хората да потърсят имената си в тях и ако не се намират или открият грешка, да сигнализират за необходимите корекции, предупреди областният управител Минко Ангелов. Той посочи, че необходимите средства за обезпечаване на подготовката и провеждането на изборите са вече както по сметката на Областните администрации, така и по тези на общините.

    Стриктно ще се следи и за купен и контролиран вот, тъй като с връщането на хартиената бюлетина това става отново твърде възможно, посочи областният управител.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      И
      И
      9 -1
      12:54, 17 фев 2023
      Аз се надявам , че тези от комисията могат да броят , не като миналия път , некадърност , после чакат пари ...
    • 2
      Бл
      бла бла
      15 0
      13:04, 17 фев 2023
      то един протокол попълват едвам - те им искат два! трябва да попълват 2 дни!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини