От х:

Днес в x:

Планират изграждането на буферен паркинг в района на жп гарата в Асеновград

Зам.-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров участва в среща със служебния вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

В дискусията участваха и транспортният зам.-министър Красимир Папукчийски, ген. директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) инж. Златин Крумов, както и кметовете на община Куклен Мария Белчева и на община Марица Димитър Иванов, областният управител на област Пловдив Ангел Стоев и зам.-областните управители.

Темата, която се разискваше, бе „Пловдивска градска железница – перспективи, възможности, предизвикателства“.

От страна на община Асеновград, в лицето на инж. Димитров, бяха поискани няколко подобрения.

Eдно от тях е да бъде осигурена връзка с летище Пловдив и промишлените зони „Тракия“ и „Радиново“, до които в момента няма обществен транспорт. Има само ведомствен такъв. А немалко асеновградчани работят на тези места.

Конкретните спирки на S-BAN в Пловдив ще бъдат уточнени от работна група, създадена към Областната администрация на града.

Експертите ще обсъждат варианти за осигуряване на бърз достъп до по-големите учебни заведения (езикови гимназии, новата сграда на ПУ, математическата гимназия и др.), както и връзка с удобен градски транспорт за достигане на всяка една точка в Пловдив.

Планира се да се създадат буферни паркинги в района на ЖП-гарата в Асеновград и на входовете на Пловдив, където пътуващите да могат да оставят превозните си средства и бързо, безпрепятствено и безопасно да достигат до желаната дестинация.

Другото, което поиска община Асеновград, е да бъде направено разминаване на две нива в участъка при ЖП-прелеза на околовръстния път. Т.е. да няма конфликтна точка между пътното платно и релсовия път, с цел да се избегнат задръстванията, възникващи при осигуряване безпрепятственото преминаване на влака – в района на кръговото кръстовище, при което се срещат пътят Асеновград – Пловдив с околовръстното шосе.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини