От х:

Днес в x:

Мая Санду: Молдовските спецслужби потвърждават заплахата от дестабилизация, свързана с Русия

Президентката на Молдова Мая Санду заяви, че информацията на нейния украински колега Володимир Зеленски за заплаха от дестабилизация в страната, свързана с Русия, е потвърдена от молдовските специални служби, предаде ТАСС.

По-рано Зеленски заяви, че е връчил на молдовската си колежка Мая Санду документ, наречен от него "руски план за разрушаване на политическата ситуация в Молдова". По думите му този документ е бил засечен от украинското разузнаване и там е посочено кой, кога и чрез какви действия "смята да разбие Молдова" и "сам да поеме контрол над нея".

Санду заяви днес на брифинг, че документи, получени от украинските партньори на Молдова, издават "добро документиране на места и логистични аспекти за тези вредителски действия. Освен това планът предвижда да се използват хора извън страната за насилствени действия".

Санду заяви, че се готвят "нападения срещу Молдова" с участието на "диверсанти с военна подготовка, които ще атакуват някои държавни сгради" и ще вземат заложници. По думите на молдовската ръководителка целта на тези диверсии ще е да бъде свален конституционният строй и страната да бъде "предадена на разположение на Русия". Тя призова молдовския парламент бързо да предостави нови пълномощия на тайните служби на страната.

Кремъл не знае какво е имал предвид президентът на Украйна Володимир Зеленски, съобщил за предполагаемо разкрит "руски план за разрушаване на политическата ситуация в Молдова", заяви на 10 февруари прессекретарят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини