От х:

Днес в x:

Читателка: Почиствайте след кучетата си в парка над ДНА, той е и за деца

    Новият и недостроен парк над ДНА в Хасково е осеян с кучешки екскременти, сигнализира читателка на Haskovo.net. Тя разказа, че има стопани, които разхождат четириногите си в тревните площи, където се изхождат свободно, но не почистват след животните.

    „Почиствайте след кучетата си в парка, защото в него играят и деца“, призова хасковлийката. Тя вметна, че през площите преминават и бездомни кучета, но те няма как да бъдат ограничени, защото паркът не е ограден изцяло, а само откъм училище „Н. Й. Вапцаров“. На този етап вратите не се заключват, дори и нощно време.

    „Предупреждаваме посетителите да си носят найлонови торбички и да почистват след домашните си любимци“, каза един от охранителите на парка. Той уточни, че насочват стопаните към площадката за свободно пускане на кучета, която е оградена и в нея има пейки. Съоръжението обаче все още не е обозначено с информационна табела.

    Още от началото на ноември миналата година паркът над ДНА е под надзора на шестима охранители, които дежурят на смени денонощно. През деня са по двама души, а нощем – един. Монтирани са и 32 камери за видеонаблюдение, които непрекъснато се следят от служителите на частна фирма, наета от Община Хасково. Един от тях обясни, че многократно той и колегите му са правели забележки на деца, които по няколко са се качвали на една люлка. След разговори с децата, те си тръгвали, но по-късно пак се връщали и пак се качвали по няколко на една люлка. В тази връзка от фирмата, изграждаща детските площадки, демонтирали едната люлка. Не е ясно кога ще бъде възстановена тя.

    В ранния следобед днес охранителят направи забележка на две момичета, които се бяха качили на люлка. По-голямото предвидливо заяви, че е на 12 години, каквато е близката указателна табела.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Да
      ДА
      62 -1
      16:59, 6 фев 2023
      Права е читателката за домашните любимци на хората но пък гонете и нахалните и невъзпитани деца, които чупят люлките на децата им! Човек да се чуди кое е по-лошото!
    • 2
      Ге
      Гергана
      42 -5
      17:10, 6 фев 2023
      Живея наблизо и често виждаме с моето семейство особенно вечер че всяка вечер има патрулка на полицията! Това е много добре защото квартала от към "Махалата" идват много мургави хора...
    • 3
      Жи
      Жител
      46 -12
      19:01, 6 фев 2023
      Големи американци станахме последните години всеки с по един пес на ръката и яко акане по улиците и парковете, иначе сме най-бедните в европа.
    • 4
      Ам
      Американец без пес
      26 0
      21:06, 6 фев 2023
      Защото животните вече са хора, а хората -животни! При това непредсказуеми!
    • 5
      И
      И
      13 -20
      23:05, 6 фев 2023
      Кмета Дечев, да чисти , не да стой в кметството...... Виж коментара
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини