От х:

Днес в x:

Дойде ли краят на споделените профили в Netflix

В началото на миналата година Netflix отбеляза сериозен спад в броя на абонатите си, но през третата четвърт на 2022 г. видео платформата успя двойно да надскочи прогнозите си за нови абонати и да се върне към период на растеж. 

Компанията въведе и нови абонаментни планове, което очевидно спомогна за стабилизирането ѝ, а сега предвижда и още промени, които доста ще затегнат правилата за абонатите. 

Един от големите проблеми за Netflix винаги е била възможността потребителите нерегламентирано да споделят профила си с близки, роднини и приятели, като по този начин се избягва плащането на допълнително абонаменти. 

От няколко дни обаче в правилата за ползване на Netflix има нови клаузи, които целят да адресират именно този проблем. 

Занапред платформата ще въвежда все по-строги процедури по верифициране на профилите и ползването им само от точно определен адрес. 

За целта Netflix ще записва и следи IP-то, през което достъпваме платформата, както и ID номера на устройството, през което това се случва. 

Нещо повече - компанията вече ще може да създава нещо като профили на поведение за всеки потребител според това какво и как той прави в платформата за видео съдържание. 

Ще е необходимо също така от време на време да преминаваме през процес на верификация, за да потвърждаваме определени детайли за себе си. 

Промяната ще засегне всички, които към момента споделят профила си или ползват чужд такъв, за да гледат безплатно, но ще се отрази и на хората, които пътуват често или ползват VPN услуги с променящи се IP адреси. 

Източник: LifeStyle

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини