От х:

Днес в x:

Очаквам служебният кабинет да не участва в предизборната кампания, каза Тома Биков

Очаквам служебният кабинет да не участва в предизборната кампания, каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков. Той каза, че работата на служебното правителство е да организира изборите и след два месеца да се тръгне в посока на стабилизация на страната.

Биков изрази задоволство от смяната на Велислав Минеков като министър на културата в новия служебен кабинет. По думите му най-сериозният провал при предходното правителство, излъчено от президента, е именно в сектор „Култура“.

Радваме се, че оценката на президента за г-н Минеков съвпада с нашата, каза Биков. На уточняващ въпрос в какво се изразява провалът в сектора, той посочи „нулева работа“ по Плана за възстановяване и устойчивост и раздорите в творческата общност.

По-рано днес президентът Румен Радев подписа указ за разпускането на 3 февруари 2023 г. на 48-ото Народно събрание. Държавният глава насрочва парламентарни избори за 2 април 2023 г. С друг свой указ държавният глава назначава служебно правителство от 3 февруари 2023 г.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини