От х:

Днес в x:

Над 200 подписа събраха жители на Устово за ограничаване на скоростта по ул. "Васил Райдовски"

С подписка жителите на смолянския квартал Устово настояват за ограничаване на скоростта на главната пътна артерия, която извежда потока от областния град в посока Мадан, Златоград и Рудозем. Над 200 подписа са събрани с настояване на ул. "Васил Райдовски" да се изградят изкуствени неравности или повдигнати пешеходни пътеки. В по-голямата си част улицата представлява прав участък, което е предпоставка водачите на моторни превозни средства често да преминават с несъобразена скорост. "Улицата е изключително натоварена, а в същото време на нея има много магазини и жилищни сгради", казва Марко Беширов. Той не веднъж е бил свидетел да се шофира с висока скорост. "Когато пътуваме ни изпреварват най-вероятно младежи с големи скорости, с мощни автомобили. Пешеходните пътеки са поставени, но не се съобразавят с тях".
Подписката беше инициирана от адвокат Станислав Карагяуров, който вече я е внесъл пред отговорните институции - Областна управа, Пътно управление, община Смолян, КАТ. Смята, че има надежда проблемът да се реши.
Зам.-областният управител Христо Станчев каза за СмолянБгвести, че проблема е коментиран на заседание на Комисията по безопасност на движението и се търсят варианти за решение за ограничаване на скоростта.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини