От х:

Днес в x:

Последен опит за кабинет: Борисов заговори за програмно правителство между ГЕРБ и БСП в бъдеще

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се среща с Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев в 11 ч. в зала "Изток" на парламента.

В началото на срещата Корнелия Нинова заяви, че страната се намира в политическа криза, но трябва да се води разговор по важните за България въпроси, осъзнавайки различията между партиите. Тя заяви още, че е изненадана от отсъствието на лидерите на ПП и ДБ.

Тя постави отново и четирите приоритета на левицата - законите по ПВУ, приемане на бюджет за 2023, влизане на България в Шенген и съдебна реформа.

"Ако има желание, ще се намери начин. Ако няма желание, ще се намери причина", заключи Нинова и призова останалите лидери да търсят начин.

"Вие казахте: "ако сте мъже - заповядайте". Вашата покана беше задължаваща", отговори ѝ Бойко Борисов, припомняйки призива на Нинова.

Той заяви, че парламентът работи добре, но не воже да се излъчи кабинет заради многото разделителни линии и липса на комуникация. Борисов добави още, че преди няколко месеца целта е била ГЕРБ да се постави в изолация, а сега бившите коалиционни партньори на БСП сега дори не искат да разговарят с тях.

"Ние ще направим всичко възможно, за да лидираме процеса по съдебната реформа", даде заявка Борисов. Думите му обаче противоречат да действията на парламентарната му група.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини