От х:

Днес в x:

Общините запорират заплати при дългове. Край на опашките за тока през декември. Преглед на регионалния печат

„Общините ще запорират заплати при дългове” е челното заглавие във вестник „Новинар Юг”. От първи януари догодина общините ще влязат в ролята на съдебни изпълнители и ще могат да налагат забрана върху имущество и запорират заплати спрямо длъжниците към общинската хазна. Управляващите от ГЕРБ са обещали че законодателна промяна в този смисъл се готвела и щяла да бъде приета до края на годината. Вестникът припомня че инициативата за тази мярка идва от община Хасково преди три години, след изявлението на тогавашния министър Пламен Орешарски, че дълговете към общините са последната грижа на правителството. Наемането на частни съдебни изпълнители, каквато бе алтернативната мярка, обаче е тромава процедура.

„Слух гласи д-р Вълкова за шефка на здравето” Шефката на нервно отделение в хасковската МБАЛ била гласена за шеф на районния център по здравеопазване /РЦЗ/. Там от години началник е д-р Гончев и досега няма индикации за смяната му. Знае ли човек. То и предишното ръководство на болницата бе от години, но нещата се промениха за дни. Освен това д-р Вълкова също е от ГЕРБ.

„Областния Данев без грешка с картечницата” Завидни умения на кашик демонстрира областния управител Румен Данев на армейския полигон край Добрич вчера. На честванията на празника на сухопътните войски, който иначе е днес, Данев взе акъла на професионалните военни с прецизен мерник зад триногата и безброй свалени мишени. И заместникът му се справил добре.

„Училище става Винпром” Училището е в свиленградското село Момково и е затворено заради оптимизацията. Пловдивското дружество „Ахматово” ООД ще налее 3 млн лева за модернизацията.

„Капралов с 250 лв сметка по GSM-а, кметът Димитров го ревизира” Заглавието над главата в Новинар-а информира за недоволството на димитровградския кмет от големите харчове на местната културна институция. За илюстрация градоначалникът дал пример със служебния телефон на началникът на театъра Атанас Капралов: Сметката му е по-голяма от моята! Харчовете на театъра ще бъдат обстойно разследвани.

„Уволниха първите 14 митничари” 14 митничари сред които и бивши шефове били изшъткани заради оптимизацията на митницата. Повечето били държавни служители и това подействало като студен душ на останалите, които масово заизлизали в болнични. Сред съкратените била жената на Милко Калайджиев.

„Мародерстват гроб с багер” водещо заглавие от страница трета. Гробът е античен, а модерни иманяри използвали багер. Само с това се обяснявало впечатляващото количество от 66 изровени кубика пръст.

„В САЩ здравето е привилегия, не е гарантирано като по конституция у нас” На страница 4-та, интересен поглед на 37 годишен всихиатър който практикува в щатите. Според него разликата между двата народа е, че българите смятат че живеят в най-лошата държава, а американците в най-прекрасната. И двете нации бъркали, смята лекарят.

„ГЕРБ изхвърли жената на Митко Калайджиев от митницата” Водещо заглавие във вестник „Хасковска Марица” Красивата дама ни най-малко не се връзва с образа на митничарка, за в бъдеще съвсем пък няма да се връзва щото я уволнили. Уволнените 14 служители от митницата са разделени на две: жената на Калайджиев и 13 останали. В агенция митници имало „чистка”. Според правителството точната дума била оптимизация.

„Край на хаоса с тока през декември”. EVN обещават че няма да има вече опашки по пощите. Щото работното време на служителите на гишетата ще е удължено, а пък касите ще работят и до обяд в събота. Затова и изключванията на некоректните абонати щели да почнат по-късно. Касите сега били повече от всякога. Цели 6 в Хасково. От дружеството си правят устата всички да плащали по безкасов път. Разбира се така и банките ще са доволни от увеличения поток клиенти. От друга страна ще е още по-добре всеки да си засича тока и подава числата на дружеството, а от там за тях да остане само задължението да си раздават премии в края на годината. Монополисти ще.

„Пързалката на Спартак отваря до дни” Тази година ледената пързалка ще отвори малко по-късно, но причината за това са по високите температури през ноември. Все пак до края на другата седмица съоръжението ще работи.

„Гонят от общински жилища за дългове към ВиК и EVN” съобщава във водещо заглавие на страница втора, вестникът. Всеки който не си е плащал консумативите три месеца напуска жилището. Също и ако три месецза не си плаща наема. Много общински жилища в така наречения Городок в Узунджово стояли празни щото живущите в тях били в чужбина, но си предплащали целия наем за година напред за да си пазят дома. В същото време има много наистина социално слаби които няма къде да отидат. До 30-ти ноември е срокът за подаване на молби за настаняване в общински жилища.

„Старческия дом грейна за 1 млн лева” от страница 3-та. Следващата седмица от „Красива България” ще приемат обекта който бе основно ремонтиран. Всичко светнало.

„Капитан Черкезов с награда от Генщаба” съобщава още вестникът. Местният военен от поделение 52740 бил награден от началството за отлична работа.

„Обръчът на ДПС отиде при управляващите” на страница 4-та. Думите са на лидерът на догановата партия в Свиленград Малик Хюсеин. Той си признава, че до вчера ДПС колило и бесело в общината сега ГЕРБ си присвоили тази функция. Много трудно било да се оправят депесарите с комисионерите. Хюсеин направо „честитял” не герберите справянето с проблема. Е, поне депесе-то е освободено от този дерт.

Това бе по интересното от днешния преглед на печата.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини