От х:

Днес в x:

Къща за гости или вечеря в ресторант в новогодишната нощ?

Къде да посрещнем Нова година-в къща за гостили с приятели или в ресторант? Въпросът стои на дневен ред минимум три месеца по-рано пред хората, решили да изоставят домашния уют и да се отдадат на разнообразие и емоции в празничните дни в края на годината. 

През последните години обаче все по-често дилемата се оказва лесно разрешима. Все повече компании решават да си наемат къща за гости за две или три нощувки и да посрещат по пантофи следващата година. Още повече, че сметката им излиза почти толкова, колкото ще платят и за празнична вечеря в една единствено нощ в ресторант.

В Хасково много от ресторантите ще работят на 31 декември до 17 часа и отново ще отворят в този час на 1-ви януари. Други вече обявиха, че изобщо няма да посрещат клиенти в новогодишната нощ.

Кувертите в тези, които ще отворят врати за клиентите си на 31 декември, варират между 60 и 95 лева. Без излишен лукс по-евтиното меню предлага всичко необходимо за прекарване на няколко приятни часове преди празничната новогодишна наздравица-питие, вода, салата, предястие, основно, плодове, часа шампанско и традиционната баница с късмети. За тези, които, все пак са решили да се поотпуснат повече в последния ден на годината и да развържат кесиите си, менюто добавя по-изискани ястия и по чашка марков алкохол.

Някъде са се погрижили за семействата с деца, които ще посетят ресторанта и са разработили и детско меню, което е на цена около трийсетина лева. В битката за клиенти и в името на разнообразния избор има и ресторантьори в Хасково, които предлагат различни варианти на празничното меню, което се различава в основното блюдо-със свинско или с риба.

Така четиричленно семейство от Хасково, ако реши да остане в града и да посрещне Нова година на ресторант, ще трябва да се приготви с минимум 180 лева. 

В същото време нощувката в къща за гости излиза около 60 до 80 лева на човек. 330, 400 до 500 лева е масовата цена за дневния наем на къща за гости за 4 до 6 души. Собствениците обаче поставят изисквания за миниум две нощувки. 

Специално за посрещането на Нова година по-находчивите собственици на такива имоти имат разработени пакетни цени на човек, които достигат до 300 лева за два дни и в тях са включени освен нощувки, закуски и вечери с тристепенно меню. В цената влизат и глезотиите, като ползване на басейн или джакузи. Особено са предпочитани курортите с минерална вода. Затова и къщите за гости в Хасковските минерални бани са резервирани за края на годината още от септември.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    И
    И
    15 0
    18:45, 29 дек 2022
    Всеки според джоба ...
    • Сп
      Спокойна вечер
      26 0
      19:37, 29 дек 2022
      Печалбарство е всичко. По кръчмите цяла вечер думка чалга,не можеш да си чуещ думата, храната на конвейр- не си струва. Къщите за гости са нож с две остриета. Хубави снимки- лоши условия. Въобще на принципа ден година храни.
  • 2
    Ле
    Лека
    32 -1
    20:48, 29 дек 2022
    Най-добре си е у дома, хем храната си е приготвена от нас и знаем какво има в нея, хем си почиваме пред телевизорите си!
    • Пи
      Пилашев
      15 -10
      22:59, 29 дек 2022
      У дома, но без жената , а с любовница и след полунощ на кревата до зори кама сутра и други креватни гимнастики за изтрезняване и кондиция .
  • 3
    😀а
    😀а бе Пилашев
    6 -5
    11:57, 30 дек 2022
    А аз казвам с любовник , без мъжете ни, защото всички са едни и същи мрънкала и дразнители! Да живеят любовниците - мъже!
    • Па
      Палашев
      1 -1
      01:32, 31 дек 2022
      Гледай само да не свършат бърже батериите на твоя вибриращ любовик .
  • 4
    До
    До Палашев
    1 0
    19:24, 31 дек 2022
    Ти за това не се бой свиньо дебела , а гледай надуваемата ти любовница да не е гръмнала от някъде! Копелдак!
  • 5
    На
    На гости на Палашев
    1 0
    21:28, 31 дек 2022
    Дори и без нищо в гащите Палашев чака все още любовта на Нова година! Ммм ха ха ха ха ха!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини