От х:

Днес в x:

Потомци на тракийци и деца от хасковските училища почетоха рождението на капитан Петко войвода

    178 години от рождението на капитан Петко войвода отбелязаха в Хасково потомци на тракийци. Да поднесат цветя на паметника на войводата дойдоха и деца от училищата „Христо Смирненски“ и „Св. Климент Охридски“. Учениците засадиха с помощта на членове на местното Тракийско дружество "Георги Сапунаров" иглолистно дърво в градинката до паметника, за да ознаменуват годишнината.

    Сред дошлите да отдадат почит бе и кметът на Хасково Станислав Дечев.

    За нас тракийци днешния ден е наистина значим с честването на годишнината от рождението на големия герой на Тракия и България.

    Капитан Петко е личност, която изпълва със съдържание думи като честност и себеотрицание. Той надскача всички рамки. Със своята отдаденост в името на националната кауза, той е една от най-големите личности в българската история, подчерта председателят на тракийското дружество Кирил Сарджев.

    Войводата е посмъртно почетен гражданин на южния областен център от август 2020 година, научиха децата пред паметника на капитан Петко войвода.

    По повод годишнината от рождението му Община Хасково, ТД „Георги Сапунаров“ и НЧ „Тракия – 2008“ организират в неделя, на 18 декември 2022г., празничен концерт "Коледен звън от Тракия". Той ще се проведе от 18.30 ч. в театъра. В спектакъла участват ПАНПТ "Китна Тракия", ТК "Воденица", ДТС "Пъстрица" и Школа по народно и поп пеене "До минор".

    .

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини