От х:

Днес в x:

Окончателно: Издирваният за измами за 23 млн. долара остава в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Хасково, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 59-годишния Метин Корос, издирван в САЩ за измами за 23 млн. долара, съобщиха от Темида.

Апелативните магистрати споделят изцяло изводите на първоинстанционния съд. Налице е молба за екстрадиция на Метин в САЩ. Срещу него в молещата държава се води наказателно преследване за измама и пране на пари, извършени в периода от юни до октомври 2018 г. На 02.09.2020 г. срещу чужденеца е издаден обвинителен акт за три престъпления, за които имало заговор за извършване на измама по електронен, пощенски и банков път. Предвидено е наказание до 30 години затвор.

Съдът в Пловдив счита, че престъпленията за които е обвинен Метин, който е с двойно гражданство - турско и германско, не са политически или военни престъпления и не са погасени по давност. Тъй като исканото лице е чужд гражданин и няма адрес в България, при една по-лека мярка за неотклонение съществува реална опасност той да се укрие.

Метин е бил задържан на 27.09.2022 г. на ГКПП „Капитан Андреево“, при влизане в страната ни, тъй като е бил обявен за международно издирване с червен бюлетин от американските власти, с цел екстрадицията му в САЩ за наказателно преследване.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини