От х:

Днес в x:

Гонят гълъбите с устройства от часовника до „Аида“ и кучетата до общината в Хасково

    Птицегон бе монтиран на часовника до „Аида“ в Хасково днес. Устройството бе поставено от служители на общинското предприятие „Екопрогрес“. То се зарежда на соларен принцип и издава звук, който би трябвало да прогонва птиците, които цапат паметната плоча с надпис в основата на монумента, носещ името „1000 години Хасково“, заяви Гюнай Юсуф – временно изпълняващ длъжността директор на „Екопрогрес“.

    Часовникът е построен през 1985 г. по случай 1000-годишнината на областния град. Преди години допълнително беше монтирана ламаринена плоскост с цел да предпазва от пилешки екскременти. Металното съоръжение обаче беше прогнило и от кметството възложиха на общинското предприятие „Екопрогрес“ да го демонтира. Така след премахването на ламариненото съоръжение се налага служителите на „Екопрогрес“ да мият паметника през десетина дни, но чистотата трае едва два-три дни.

    Гюнай Юсуф заяви, че преди около две седмици подобно устройство е било поставено до сградата на Община Хасково за прогонване на кучета, които ровят новозасадените цветя в градинките.

    Двете устройства за монтирани експериментално. „От кучегона има ефект, надяваме се и птицегонът да даде резултат“, каза Гюнай Юсуф.

    15-ина минути след монтиране на устройството обаче видимо нямаше ефект. Устройството издаваше звук и гълъбите стояха необезпокоявано на върха на монумента.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ст
      Стпименов
      23 -5
      13:52, 15 ное 2022
      Не знам от къде ги прогонва кучегона и колко метра му е обхвата, но вчера, в понеделник, две кучета лежаха на стълбите пред областна администрация Хасково, в продължение на два, три часа. Ако се прогонват от общината и се излежават на другия край на площада, не трябва ли и там да се монтират такива устройства?
      • Ба
        бат Танас
        24 -7
        14:21, 15 ное 2022
        Кучетата лежат на стълбите пред кметството, защото има вградено подово отопление на самите стълби с цел да не се задържа сняг по стъпалата и служителите и чиновниците като излезнат да пушат на чист въздух да им е топло на табаните! Тая измишльотина я въведе бившия дерибей Иванов и също беше монтирал карабитно оръдиер което гърмеше от време на време и стряскаше пернатите и минаващите граждани.
    • 2
      Ус
      Устройство
      38 -9
      14:26, 15 ное 2022
      За премахване на кмета и свитата му няма ли да монтират?!
      • Ко
        Конаса
        12 -5
        18:22, 15 ное 2022
        Кмета няма да махнат а Минко и брата.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини