От х:

Днес в x:

Динята може да стане символ на украинската надежда след победата в Херсон

Mоже ли символът на украинските сили, които продължават офанзивата си срещу руските нашественици в района на Херсон, да е диня? И да не ви се вярва, но дините са навсякъде в момент, когато украинците се обединяват срещу Русия, съобщава ДПА.

Видеоклипове в социалните медии показват украински войници, които вдигат дини над главите си, а множеството около тях аплодира.

Дините се появяват и на други места. Някои компании са вградили диня в изображението на логото си. Дори украинската пощенската служба обяви, че смята да издаде специална пощенска марка с диня.

Причините за всичко това са прости, обяснява ДПА. Украинските сили току-що принудиха руските военни да се изтеглят от Херсон - главният град на Херсонската област и единственият областен център, окупиран от руските войски в тяхната над 8-месечна инвазия.

А Херсон, който обикновено е благословен с топло лято, е известен с вкусните си дини. Тази година украинците бяха гневни не само защото руснаците контролираха територията, където се произвежда този източник на гордост, но заради невъзможността да изнасят дини, което навреди и финансово на страната.

И въпреки че руснаците все още контролират част от Херсонска област, за много украинци отвоюването на Херсон е като освобождаването на цялата област и нейните полета с дини, отбелязва ДПА.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини