От х:

Днес в x:

С вой на сирени спешните медици протестират за достойно заплащане

Спешните медици започват символичен протест, съобщава БНР.

От днес до 13 ноември в 12.00 часа на обяд всяка линейка в страната, независимо къде се намира, ще включва звуков и светлинен сигнал за 3 минути като напомняне за дългогодишно трупаните и нерешени проблеми на работещите в Спешна помощ.

По този начин спешните медици искат да спазят законовите ограничения за стачни действия, но и да заявят, че докато продължават да изпълняват дълга си, очакват конкретни решения от парламента.

Лекарите настояват за достойно заплащане, тъй като от 10 години заплатите им не са актуализирани, както и средствата за издръжка на центровете, в които работят.

Настояват извънредния труд да се заплаща всеки месец, а също да се повиши заплащането на нощния труд. Друго от исканията им е категорията на труда им да бъде приравнена с тази на полицаите и пожарникарите.

Необходими са и конкретни стъпки за привличане на специалисти в системата на Спешната помощ, както и подобряване на условията на работа.

Спешните медици посочват, че всекидневно ще напомнят, че спешните центрове са част от националната сигурност на страната.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини