От х:

Днес в x:

Разследват смъртта на жена докато чакала в Спешно отделение

Проверяват смъртта на 44-годишна жена в Спешното отделение на врачанската болница. Според нейните близки тя чакала 40 минути пред регистратурата на отделението. 

Мъжът, с когото живеела, помолил за помощ на телефон 112, но след като линейка така и не дошла, той я закарал сам до Спешното. Именно там жената изпаднала в безпомощно състояние, според свидетели - пред очите на детето си. Час по-късно починала.

На регистратура в болницата, въпреки критичното състояние на жената, дежурната сестра настоявала да получи документи за самоличност и да направи тест за коронавирус.

Това обаче е било заснето от свидетел, а клипът бързо се е разпространил в социалната мрежа, като предизвиква масово негодувание.

Окръжната прокуратура във Враца се е самосезирала от медийна публикация за смърт на жена в спешното отделение на МБАЛ "Христо Ботев" и следовател от Окръжния следствен отдел към прокуратурата е образувал досъдебно производство. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

В хода на разследването ще бъдат изяснени всички обстоятелства относно настъпилата смърт на пациентката, се посочва в съобщението. Предстоят разпити на свидетели, дежурните медицински лица, както и проверки на последователността на техните действия. Възложената съдебномедицинска експертиза следва да установи причината за смъртта на жената, допълват от прокуратурата.

Разследващите трябва да изискат и приложат заверени преписи от цялата медицинска документация, както и всички други документи, които имат отношение към досъдебното производство, в това число да бъдат установени действията на длъжностните лица, приемащи сигнали на телефон за спешни случаи 112. Предстои цялостна проверка на стореното от медицинските лица за спасяване живота на болната, техни евентуални пропуски и бездействия с оглед престъпление по член 123 от Наказателния кодекс - причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Хи
    Химена
    3 0
    18:33, 1 фев 2022
    Страната на обикалящите болни и на хубавата мизерия .
  • 2
    45
    456
    2 -2
    21:52, 1 фев 2022
    Страната на неваксинираните прости и бедни, умиращи пред децата си, някъде по студените и празни коридори.
Последни новини