От х:

Днес в x:

Килър моли за прошка, Бързев аут от ВиК.Преглед на регионалния печат

"Килър моли министър за реабилитация“ е водещо заглавие в „Новинар Юг“ Подсъдимия за убийството на хасковски таксиметров шофьор Назъм Азис искал от новия министър да го реабилитират от наложени стари присъди. Те да отпаднели от свидетелството му за съдимост. Също така убиецът искал да му бъде изменена мярката от „задържане под стража“ в по-лека. Убиецът на таксиметров шофьор от 2006-та година е бил признаван вече веднъж за виновен и има доживотна присъда. Пловдивския апелативен съд обаче връща делото за ново разглеждане. Така с само един убиец и неговите искания съдебната ни система се занимава 4-та година. Егати и съда, по добре да се занимават наистина с ръченици.

„Неопитна шофьорка прегази дядо на зебра“. Ми това е към тая информация. Имаме Шофьор имаме неправилно пресичащ дядо и сблъсък. Достатъчно за пространен водещ материал със снимки.

„Комшиите с термокамера, нашите без маски“. Къде сме ние, къде са турците. Нашите граничари работят дори без маски, техните с термокамера. С нея проверяват дистанционно телесната температура на влизащите в страната чужденци. На този фон нашите са направо първобитни. Май въпроса вече не е как ще стигнем американците, а как ще стигнем ориенталците, пита вестника в редакционен коментар.

„Закъсняват с обявяването на грипна епидемия“ Думите са на доктор Марио Янакиев председател на съюза на общопрактикуващите лекари. Въпросът е колко трябва да се натръшкат от грип, че да почнат лекарите да взимат противоепидемични мерки.

„Маджид Мандаджъ“ щял да следва пътя на Сербест. Това е новия кмет на Стамболово. Досега бе председател на общинския съвет там. Какъв път бе?! За София ли. Значи и ти ще ставаш депутат?! Боже, какви хора ни управляват - още с терминологията отпреди 20 години, а ние искаме от тях промяна.

„Блокада в Хасково заради автогонка“ съобщава „Хасковска Марица“. Състезание със супер - коли затваря булевардите „Раковски“ и Васил Левски“ Идната събота и неделя ще бъде аткрактивното състезание в което по регламент трябва да участват само серийни автомобили.

„Атанас Бързев аут от ВиК“ Решението е на новия министър, твърди Бързев. Не се сърдя защото и моето назначение бе политическо, добавя той. Най накрая някой да си го каже право. Валидно е за всички шефове на държавни структури, но всички се крият зад псевдопрофесионализъм или просто добър пиар.

Темата на броя: „С 1000 лева обуват колата за зимата“. Ако нямате толкова пари забравете да шофирате през зимата. Да, бе да.

„Дават кметица на съд“ водещо заглавие от страница 3-та. Свиленградската комисия за защита на интереси към тамошния общински съвет, прати в хасковския административен съд кметицата на село Мезек Цонка Черменлиева. Тя тръгнала да взима съгласие от съселяните си за изграждане на фотоволтаична централа, като „пропуснала“ факта че мъжът и ще строи съоръжението. За повечето българи /особено кметове/ конфликт на интереси звучи като „що ми пречат да се нагуша свободно“. Правилно - в съда!

„Всеки 5-ти ученик с грип“ Няма обаче още грипна ваканция.

Ако нямате време за спорта в двата ежедневника, спокойно, не сте пропуснали нищо.

Това бе накратко от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини