От х:

Днес в x:

Измамата с кредити: Семейство задлъжня близо 80 хиляди лева

Жертвите на младото семейство от Стара Загора, което е обвинено, че е откраднало лични данни и изтеглило кредити за 90 хиляди лева, говорят пред NOVA. Припомняме, че сочените за измамници използвали свои приятели, като вземали кредити на тяхно име. После проиграли парите на комар.

Два дни след като присъствали на кръщенето на детето на задържаните за измамата, Ивета Попова и Венко Чемишанов, техни приятели от Хисаря, разбират, че имат изтеглени кредити. Двамата съпрузи се оказват потърпевшите с най-много изтеглени кредити на свое име. Те са измамени със 7 заема за близо 80 хиляди лева. Ивета Попова и Венко Чемишанов твърдят, че измамниците планували да избягат от страната преди полицията и прокуратурата да тръгнат по следите им.

Ивета Попова разказа, че на свое име има четири кредита ан обща стойност 18 хиляди лева. Те били изтеглени в рамките на две седмици. Съпругът й Венко Чемишанов се оказал с 3 кредита за малко над 60 000 лв.

„Това е много близък мой човек. Ние сме живели една до друга, от деца сме заедно, семейни приятели, децата си гледаме заедно. Тя дори има татуировка на моя син – името му, рождената му дата”, сподели Ивета Попова.

Христиана Христова пък има 2 кредита от по 5 хиляди лева. С Ралица Козарска е приятелка от малка и били заедно от сутрин до вечер. „Това за мен е някакъв шок, аз просто не знам какво се случва”, каза Христиана в ефира на „Здравей, България”. По думите на измамената един ден приятелката й я помолила за услуга. Майката на Ралица трябвало да й изпрати пари, но понеже съпругът й Йордан щял да има достъп до тях, а тя искала да купи нещо за общото им дете, помолила парите да бъдат прехвърлени по сметка на измамената Христиана.

Жертвата на измама не помни приятелката й да е сканирала или снимала личната й карта, но подозира, че това е причината за изтеглените кредити. Според майката на Христина е недопустимо толкова лесно да бъдат отпускани кредити онлайн.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Fb
  FB
  2 0
  10:06, 13 окт 2022
  Добре дошли в страната на безумието, сега вие госпожо трябва да бягате в чужбина...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини