От х:

Днес в x:

Версии за взривяването на Кримския мост, според "Хет ласте нюс"

Изображение 1 от 2

    Белгийски медии представят днес няколко възможни версии за взривяването на Керченския (Кримския) мост, събрани от изданието "Хет ласте нюс". Заедно с познатата версия на руската страна се разглеждат също възможностите мостът да е бил поразен с ракета или с мореходен дрон.

    Показана е снимка от мига на взрива, направена отстрани спрямо източника на експлозията, на която изглежда, че плавателен съд преминава под моста в точката на удара едновременно с възпламеняването. Това води до извод, че може снимката да показва управляем от разстояние плавателен съд. Допуска се, че може би става дума за тайно украинско оръжие. Уточнява се, че руските власти в Севастопол в края на септември са открили подобен апарат и са заявили, че той би могъл да бъде използван за взривяване от разстояние.

    Цитиран е Роб Лий от факултета по отбрана на Кралския колеж в Лондон, според когото мостът е бил поразен отгоре, без това да означава, че се е взривил камионът, чието движение разследва руската страна.

    Чък Фарър, бивш командващ на специалните военноморски сили на САЩ "Тюлените", застъпва виждането, че мостът е ударен с ракета. Според него кадри с един от падналите панели на моста показват посоката на удара и според него това е Херсон. Фарър прави извода, че ударът е бил нанесен от украинските военни с помощта на ракети "земя-земя" ATACMS с обсег 300 километра.

    Източник: БТА

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини