От х:

Днес в x:

Най-ниската избирателна активност от 1989 г. насам отчита ЦИК

Гласувалите на изборите за Народно събрание на 2 октомври са малко над 2 млн. и 500 хил. души. Това каза Цветозар Томов, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), днес пред журналисти. 

По думите му, това не е окончателната бройка и тя ще се промени с малко. Това са парламентарните избори с най-малка активност от всички произведени от 1989 г. насам, заяви той. 

Томов обясни, че избирателната активност ще стане известна с оповестените резултати, като четвъртък е крайният срок те да бъдат публикувани от ЦИК. 

Томов заяви, че процесът на обработката на протоколи още не е приключил. Близо 99 на сто от протоколите от чужбина са обработени. Проблемите при обработката им са свързани със забавянето в най-натоварените часове, когато пристига информацията от цяла Европа и Турция.

По думите му, броят на секциите в чужбина, от които не са обработени резултатите, е 7 или 8. 

На въпрос дали има шанс в парламента да влезе и осма политическа сила в лицето на „Има такъв народ“, Томов отказа коментар. Той заяви, че резултатите към момента показват кои политически формации имат ясни шансове да влязат в следващото Народно събрание. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини