От х:

Днес в x:

ВСС: И Мидов в мрежата на Красьо Черния. На Ямача пак без пари. Преглед на печата

И хасковският прокурор Петър Мидов се оказа заплетен в мрежата на “кадровика” на съдебната система в България – Красьо с ланците от Плевен. Информацията е в челните заглавия и на двата регионални вестника- “Хасковска Марица” и “Новинар юг”.

“Хасковска Марица”отделя по темата цяла страница. Репортер на вестника се е срещнал с прокурора, който обяснява как името му е попаднало в “списъка на Красьо”. Обясненията на Петър Мидов звучат съвсем логично и обосновано – случайна среща, размяна на телефонни номера. Като нищо може да е вярно. Стряскащото обаче е друго. Оказва се, че изборът на шефове на съдилища и прокуратури изобщо не зависи от качествата на даден кандидат. А от лобитата, хората, които подкрепят кандидатурата му.

Стряскащо, но не изненадващо. И следващият въпрос е – а кой има интерес начело на една прокуратура да е този, а не онзи? Във всеки случай не аз, нито бай Иван от село. Интерес имат бандитите. Излиза, че бандитите си назначават прокурори и съдии.

Едва ли има изненадани.

РИОКОЗ: Без свински грип в хасковско, но с щаб срещу свински грип. От водещият материал в “Новинар юг” четем, че дори при един единствен ученик, пипнал вируса, ще затварят цялото школо.

Е, сега вече ни чака навалица от ученици, които ще твърдят, че няма начин да не са пипнали вируса.

Областта остана без Паскал. Паскал Арнаудов напуснал поста си на главен секретар в областната администрация.

Статистиката: Кризата ни мори и през 2010-а, четем на втора страница в броя.

Хасково без пари за съдийски такси, четем на спортната станица. На Ямача пак реват, че свършили парите. Абе като нямат пари за съдийски такси, да си купят направо съдиите и да нямат проблеми. Като Красьо Черния.

Вкарват Биг брадър в домовете, акцентира в челно заглавие на първа страница “Хасковска Марица”. 110 семейства от региона ще попълват анкети през 10 минути какво точно правят през това време.

Това Иван Кулеков го беше направил още преди двайсет години. Е, верно, че графикът му беше по часове, но пак си беше достоверен. Та графикът на Кулеков започваше със ставане някъде към 7 сутринта и продължаваше еднообразно с “изкарване на прехраната” през целия ден. Между 12 и 12.30 беше отделил време за “една баничка” и пак продължаваше с “изкарване на прехраната”. Графикът все пак завършваше оптимистично, по Кулековски, нейде към 23 часа с “ходене по голяма нужда”. Та сегашната анкета навярно ще има същия резултат, с изключение на оптимистичния финал, защото хората няма да посмеят да го напишат.

Хванаха дрога за 6 млн. лв. в рейс, четем на втора страница. 45 кила хероин спипали на Капитан Андреево, но проследили пратката. Задържани са трима, сред тях и организаторът на канала.

Бащата на Станишев проектира царя като спасител на нацията. Това казва в интервю пред вестника бившият шеф на комисията по досиетата Методи Андреев. Разговорът с него е публикуван в рубриката “Гладиатор” на 6 и 7 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини