От х:

Днес в x:

Арестът на Бойко Борисов влезе в ЕП. Смях, овации и освирквания

Депутати от Европейския парламент освиркаха шумно лидера на Европейската народна партия Манфред Вебер, докато говореше за ареста на бившия български премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Реакцията от ЕП дойде в момента, в който Вебер заяви, че когато се говори за "проевропейци и антиевропейци", темата не бива да се политизира. Залата му реагира със смях.

"Двама независими съдии обявиха ареста на опозиционния лидер в България Бойко Борисов за незаконен, наистина е сериозно. Само исках дебат за върховенството на закона в България, но ми беше отказано от Зелените. Не политизирайте нещата, когато говорим за върховенството на закона!", каза той по повод ареста на Борисов.

От ЕНП подкрепиха думите му с аплодисменти. Чуха се призиви към председателя на ЕП Роберта Мецола да му вземе думата. Тя възрази, че не е взела думата на нито един говорител от началото на четиричасовото заседание.

Днес Европейският парламент трябваше да обсъди случая със задържането на председателя на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов през март тази година по разпореждане на бившия вътрешен министър в кабинета на Кирил Петков Бойко Рашков, без да приема резолюция по въпроса.

На 24 август Административният съд София-град обяви заповедта за ареста на Борисов за незаконна. Решението му е окончателно.

По-рано днес укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков коментира темата. Той написа във Фейсбук: "Изпратил съм в ЕП фактите, заради които бяха задържани Борисов (Бойко Борисов), Горанов (Владислав Горанов - бивш министър на финансите при управлението на ГЕРБ) и Севда (Севделина Арнаудова - пиар на ГЕРБ). Същите факти, заради които ще бъдат съдени."

ЕНП, член от която е ГЕРБ, неведнъж са призовали ЕП да осъди действията на българското правителство с премиер Кирил Петков и вътрешното министерство по повод ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини