От х:

Днес в x:

Нови шпионски снимки на BMW 5

В интернет се появиха най-ясните публикувани досега шпионски снимки от новото поколение на BMW Серия-5.
Колата трябва да бъде на пазара още следващата година и очевидно времето за тестове и промени приключва. Снимките показват едно BMW 5-series с доста по-меки и опростени линии от досегашното, с предна част почти идентична с тази на 5-series GT.

Стилът на колата е взел и от чертите на новата „тройка”, с характерната решетка за марката, но още по-уголемена.

Новото поколение на „петицата” на BMW ще бъде произвеждано на същата платформа на която се сглобява и 5-series GT. Това е модифицирана версия на платформата използвана при „седмицата”, но с по-малка дължина. Използването на същата платформа като при  5-series GT дава възможност да се намалят разходите по разработка на новото поколение и да се приложат вече постигнатите стандарти на поведение на пътя и управляемост при Серия-5 GT и при новото поколение на BMW 5.


Баварската фирма въвежда нови вътрешни кодове за Серия-5, като седанът е F10, комби версията Touring е F11 и Gran Turismo е F07.

Като цяло размерът на новата „петица” ще бъде малко по-голям от този на отиващия си модел. Благодарение на използваните олекотени материали обаче, колата няма да бъде по-тежка. Интересно е, че от BMW са изоставили използването на алуминий при редица детайли на „петицата” и са се върнали към стоманата.

Въпреки това собственото тегло не се повишава, а по-добрата аеродинамика и новото поколение двигатели ще позволят разхода на гориво да бъде по-нисък в сравнение със сегашното поколение на автомобила.

Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини