От х:

Днес в x:

Колони руска техника се придвижват в окупираните територии, Украйна удря по логистиката

Нови експлозии се чуват в района на Херсон. Съобщава се за нов удар на Антоновския мост. Това пишат местни общественици и се потвърждава от руските пропагандни медии.

"Руските сили за ПВО са изстреляли най-малко 6 ракети в небето над Херсон", пише ТАСС.

Според очевидци експлозиите са станали на железопътното трасе на Антоновския мост. В момента там е имало колона от техника на окупаторите, която очаквала преминаване към десния бряг на Херсонска област.

Магистралата на Антоновския мост вече бе изведена от експлоатация от украинската артилерия.

В обобщената информация на украинското командване за ситуацията в регионите се посочва, че в Херсонска област са се чували експлозии и през деня, и през нощта. Няколко пъти е била обявена въздушна тревога.

Поради големи загуби, по-специално редовното унищожаване на логистични маршрути, Русия прехвърля допълнително оборудване и персонал чрез понтони в района на Херсон. Появи се информация, че руснаците прегрупират и разполагат допълнителни войски в Донбас и Запорожка област за подновяване на настъплението.

Продължават боевете в района на Каховка и Берислав

Въоръжените сили на Украйна продължават да нанасят удари по логистичните пътища на нашествениците. Те са унищожили вражески понтон в района на Нова Каховка. Координатите на обекта са предоставени от партизани, които действат във временно окупираните южни територии.

Съответната информация е получена от прессекретаря на началника на Одеското регионално военно управление Сергей Братчук.

Униан припомня, че въоръжените сили на Украйна разрушиха всички основни мостове през Днепър на територията на временно окупираната Херсонска област. В момента могат да се използват само пешеходни връзки.

Руснаците се опитват да прехвърлят техника през понтонни мостове, но също така са под огневия контрол на Въоръжените сили на Украйна.

В окупирания Крим е забелязан голям конвой руска военна техника по магистрала Таврида, съобщи Telegram каналът Крым.Реалии, като се позовава на очевидци.

В съобщението се посочва, че колоната се движи от Керченския мост към континенталната част на Украйна.

Според очевидци камионите, предимно от марката УРАЛ, са били придружавани от коли на руския ДАИ с мигащи фарове.

Руските военни преместват техника през Мариупол. Колони от военна техника се движат в посока Бердянск. Това съобщи съветникът на кмета на Мариупол Петр Андрюшченко в Telegram.

"Фиксираме движение на превозни средства. Тази сутрин, около 7:30 часа, 10 танка преминаха от посока Донецк през центъра на Мариупол в посока Бердянск", се казва в съобщението.

По думите на Андрюшченко през последните дни се е увеличило движението на военна техника от Донецко направление през Мариупол и от района на Мариупол към Бердянск.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини