От х:

Днес в x:

Засаждат 500 люляка на „Ямача“, инсталират слънчеви системи в 8 детски градини

Изображение 1 от 6

    500 люлякови фиданки ще бъдат засадени в хасковския парк „Ямача“. Това ще бъде извършено в общински терен, срещу средновековната крепост в югоизточна посока. В акцията ще могат да се включат и доброволци.

    Това трябва да стане през тази или следващата есен. Ще се изпълни по проект „Преход към климатично устойчиви общности“, изпълняван от община Хасково. Партньори са общините Маджарово и Стамболово, както „Интернешен девелопмънт норуей ас“ - Норвегия.

    Проектът бе представен от ръководителя Ваня Христова днес на пресконференция, на която присъстваха представители на трите общини. Той включва общо 10 дейности. Сред тях са пилотна иновативна мярка за интеграция на зелен водород към сградата на Дом за стари хора „Кенана“ в Хасково, зацветяване с рози в централния парк в Маджарово и озеленяване на кръгово кръстовище на улица „Капитан Петко войвода“, въвеждане и инсталиране на слънчеви системи за битово горещо водоснабдяване в 8 сгради на детски градини в две общини: в община Хасково – Динево, Малево и Узунджово, а в община Стамболово – в 5-те сгради на детска градина „Звездичка“. Целта на последната дейност е да се изгради

    Проектът е с продължителност 22 месеца и трябва да приключи до 30 април 2024 г. Общата му стойност е 914 591 лева. Целта е намаляване на енергийното потребление, подобряване на общинската инфраструктура, подобряване качеството на живот и устойчивото развитие. Той е продължение на друг проект, изпълняван от община Хасково - „Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в община Хасково“.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      И
      И
      21 -17
      17:14, 24 авг 2022
      Мале голям праз , смях в залата и какво като ги засадите ,медал ли искате .
    • 2
      Bo
      Bongo
      16 -11
      19:26, 24 авг 2022
      Стига с тия медали ве дебил!Хората са решили нещо красиво за града,евала.
    • 3
      До
      До Bongo
      18 -9
      21:01, 24 авг 2022
      Какво толкова прави тази община бе глупак? Нищо, нищо, нищо - НИИИЩОО!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини