От х:

Днес в x:

Кметът и полицай с лекция за управление на електрически тротинетки

    Лекция за безопасно управление на електрически тротинетки и велосипеди пред деца от лятна занималня в Градската градина в Хасково. Тя беше водена от инспектор Николай Каменов от „Пътна полиция“, в която се включи кметът на община Хасково Станислав Дечев, в присъствието на заместника му Танер Емин. Освен разясненията за управление на индивидуални електрически превозни средства, те отправиха въпроси към децата от 6 до 10 години, които даваха изчерпателни отговори.

    По-късно децата получиха информационни материали и светлоотразителни аксесоари.

    Днешната инициатива е поредна акция от информационната кампания на община Хасково и Пътна полиция „Бъди мобилен, бъди отговорен“. Тя е във връзка с все по-честата употреба на електрически тротинетки и велосипеди. Има за цел да популяризира правилата за управлението им и да заостри вниманието на хората към изискванията на Закона за движение по пътищата.

    „Днес децата показаха, че познават основните правила за движение. Освен това те приеха идеята ни да бъдат наши посредници и да съветват своите по-големи братя и сестри, както и родителите си, за разумно и отговорно поведение на пътя“, коментира кметът Станислав Дечев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Лу
      Лудият Макс
      14 0
      16:32, 28 юли 2022
      Тези са деца, а мощните тротинетки се карат от нарушители-тийнейджъри направо на пътя и в насрещно движение. Полицаите не ги спират, а ако вземат и да ги проверяват както трябва и сигурно половината ще са надрусани.
      Това мероприятие си е чисто отчитане на някаква дейност !
    • 2
      Гр
      Граница
      6 0
      18:17, 28 юли 2022
      Имат ли навършени години за да карат подобни тротинетки тези малки деца?!
      • Же
        Железан
        5 0
        22:14, 28 юли 2022
        Искам да видя как кмета кара тротинетка.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини