От х:

Днес в x:

Прокуратурата повдигна обвинение на пияния водач без книжка, убил жена с кола

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем и задържа неправоспособен шофьор, управлявал автомобил в пияно състояние, и причинил катастрофа със загинала жена, съобщиха от държавното обвинение.

Инцидентът е станал около 23:15 часа снощи в хасковското село Жълти бряг. Тогава възникнал скандал и последвало сбиване. 28-годишният Христо Чернев се прибрал в родното си село Книжовник, събрал свои приятели и отново се върнал в Жълти бряг с подкреплението си, използвайки Опела на баща си. По време на разпрата се качил в колата, за да разгони опонентите си, но се ударил се в стълб, след което потеглил отново и блъснал намиращата се на улицата 65-годишна жена от село Долни Главанак. След инцидента избягал с колата в село Конуш, където е задържан от полицаите. Според запознати той пребивавал в Конуш на палатка, тъй като бил дървосекач. Иначе бил родом от Котел.

Установено е, че е шофирал автомобила при наличие на 1.04 промила алкохол, при това нямал шофьорска книжка.

По делото се извършват активни действия по разследването – разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие, предстои назначаване на експертизи.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.


 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Bl
    Blessings
    24 0
    19:24, 21 юли 2022
    Дървосекач - м а нг ало ид. Олицетворението на демокрацията и упадъка на българското село
    • Ил
      Ил
      13 0
      20:35, 21 юли 2022
      Само да уточня,на журналистите че Книжовник не е родното място на въпросния Христо Чернев.Моля нека не публикуват грешна информация и да не подвеждат читателите на Хасково нет.Всички дървосекачи които са се настанили в Книжовник не са родом от Книжовник нито от Хасково.
    • Ко
      коко
      10 0
      09:09, 22 юли 2022
      до ИЛ..само да уточня..поради алчнотия,корупция и т.н. демокрация,т.е. слободия,едни определени хора напълниха книжовник с гадни ОРКИ ,купуват къщи на безценица,настаняват ги за да им работят почти без пари,нарича се ДЪРВЕНА МАФИЯ... ИНАЧЕ..ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА...за съжаление книжовник и съседните села никога няма да бъдат това,което бяха,бавно и сигурно се превръщат в гета от това жалко подобие на хора....опомнете се хора...предадохме миналото и достойнството си,в името на какво..
  • 2
    Хи
    Химена
    8 0
    06:43, 22 юли 2022
    Браво на прокуратурата ! В тези жеги и все пак ще повдигнат обвинение на пияния ц….н убиец.
    • Са
      Само питам
      2 -2
      13:27, 22 юли 2022
      Убитата и тя пи е от катуна?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини