От х:

Днес в x:

Иван Тренев с лекция за българите в Хасково

Лекция на тема „Кои сме ние българите?“ ще изнесе историкът, журналист, публицист и писател Иван Тренев в Хасково. След изложението присъстващите ще могат да задават въпросите, които ги вълнуват. Срещата ще се проведе утре, 20 юли, в залата на Младежкия център от 18.00 часа.

Иван Тренев е редактор на книгата „Българите са в основата на човешката цивилизация“ на проф. д. ик. н. Евгений Сачев. На 870-те страници на четвъртото допълнено издание е описана подробната история на България от 35 000 г. пр. Хр. до днес.

„Тази книга убедително доказва, че, ние, българите, сме основатели на най-ранната държава не само в Европа, че сме създатели на най-ранните писмени системи в света, сътворили сме архетиповете на първите монотеистични и културни системи, опазили сме и сме съхранили най-продължително време своето народностно име, първи от всички народи, сме поставили основите на научните знания и технологии. Ако трябва с една дума да се представят заслугите, приносите и достойнствата на нашите древни предци за формирането на човешката цивилизация, тя навярно щеше да бъде – "Първите“, пише още в анонса на книгата „Българите са в основата на човешката цивилизация“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Те
    Тео
    4 -7
    12:42, 19 юли 2022
    Тоз не се ли пробва преди време да се кандидатира за кмет на Хасково? И освен той и семейството му, никой не гласува за него...
    • Dd
      dd
      2 0
      23:39, 19 юли 2022
      Хасково гласува само за дрийм тийм и онзи кмет престъпник със замък на Кенана.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини