От х:

Днес в x:

Бизнесът от Хасково с интерес към пазарите в Румъния

    Бизнесът от Хасково проявява интерес към пазарите в Румъния. Има доста местни фирми, които вече присъстват на пазара на северната ни съседка.

    Актуалните търговски практики на румънския пазар, стъпките за успешни контакти и възможностите за импорт и експорт между двете държави представи на форум днес в зала „Хасково“

    председателят на Двустранната търговска камара България – Румъния Дору Драгомир.

    Контактите са важно нещо, но само с това не става добър бизнес, те не могат да те направят успешен и да се наложиш на чужд пазар. Проучването на желаната сфера на действие, профила на купувача, внимателната преценка за готовността на една фирма да стъпи на чуждия пазар и да се утвърди-това са важните неща, върху които Камарата съсредоточава вниманието си при изгражданията на партньорства, подчерта Дору Драгомир. Румънският бизнесмен сподели и опита си от 10-годишното си присъствие на българския пазар.

    Румънският бизнес инвестира в България от 5 до 10 млн. Евро само в производството, посочи още Дору Драгомир. Според него общата работа на фирми от един сектор от двете съседни страни е важна, тъй като те могат да се обединяват и заедно да работят по поръчки за задоволяването на големи пазари ,като този в Китай, например.

    Затова Камарата се фокусира върху активното включване на бизнеса в области като търговия, индустрия, услуги, доставки на нефт и газ, селско стопанство и туризъм чрез организиране на специални срещи, форуми и конференции.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини